عضویت در کانال مدیریت فرایند
نگاهی به مدل مرجع زنجیرۀ تأمین SCOR- مدل اسکور
آموزش Scor

مدل مرجع عملیات زنجیرۀ تامین (SCOR) هسته اصلی هر کاری است که ما انجام می دهیم. این تنها استاندارد زنجیره تامین جامع، پذیرفته شده جهانی و با دسترسی آزاد است که توسط شرکت های بزرگ و کوچک استفاده می شود. SCOR به سازمان ها این توانایی را می دهد که زنجیرۀ تامین شرکت خود را ارزیابی و بهبود بخشند که مستقیماً منجر به بهبود عملکرد تجاری می شود.

 

از SCOR برای تجزیه و تحلیل، اندازه گیری و بهبود زنجیره تامین خود استفاده کنید

SCOR با ترکیب عناصر مهندسی فرآیند کسب‌وکار، شیوه‌های پیشرو، محک‌گذاری، مهارت‌های افراد و معیارهای مختلف در یک چارچوب مختصر، این امکان را فراهم می‌کند که حوزه‌های فرآیند اصلی را که نیاز به بهینه‌سازی دارند مشخص کند.

 


ارزش SCOR

هنگامی که متخصصان BPM یا دیگر مدیران زنجیرۀ تأمین از SCOR به عنوان یک طرح اولیۀ فرآیند استفاده می کنند، نه تنها به بازگشت سرمایه قابل توجهی دست می یابند، بلکه سایر شاخص های کلیدی نیز بهبود می یابند. نتایج معمولی عبارتند از:

  • 2 تا 6 برابر ROI در سال اول
  • بهبود درآمد عملیاتی به 3٪ از فروش
  • بازده بهتر دارایی ها برای سرمایه گذاری های فناوری دارایی ثابت
  • اجرای پروژه تحول دیجیتال 30 درصد سریعتر
  • کاهش هزینه های عملیاتی فناوری اطلاعات

 

آموزش Scor

 


دوره آموزش مدل مرجع اسکور


همانطور که از شکل بالا مشاهده می کنید، مدل SCOR شامل 6 فرآیند اصلی سطح صفر می باشد که اندکی در مورد آنها توضیح می دهیم:

  • Orchestrate- فعالیت های مرتبط با ادغام و توانمندسازی استراتژی های زنجیره تامین را توصیف می کند. این شامل قوانین کسب و کار و برنامه ریزی کسب و کار سازمانی می شود. منابع انسانی؛ طراحی و فناوری شبکه؛ تجزیه و تحلیل داده ها؛ قراردادها و قراردادها؛ مقررات و انطباق؛ کاهش ریسک؛ ابتکارات محیطی، اجتماعی و حاکمیتی؛ فعالیت های زنجیره تامین دایره ای؛ مدیریت عملکرد؛ و…

 

  • Plan- فعالیت های مرتبط با تهیۀ نقشه های راه را برای راه اندازی زنجیره تامین توصیف می کند. برنامه ریزی برای فرآیندهای سفارش، منبع، تبدیل، تحقق و بازگشت، از جمله تعیین الزامات، اجرا می شود. جمع آوری اطلاعات در مورد منابع موجود؛ متعادل کردن نیازها و منابع برای تعیین قابلیت های برنامه ریزی شده و شکاف در تقاضا یا منابع؛ و شناسایی اقدامات برای اصلاح این شکاف ها.

 

  • Order -فعالیت‌های مرتبط با خرید محصولات و خدمات مشتری را توصیف می‌کند، از جمله ویژگی‌هایی مانند مکان‌ها، روش‌های پرداخت، قیمت‌گذاری، وضعیت انجام و سایر داده‌های سفارش.
  • Sourceفعالیت های مرتبط با تهیه، سفارش، زمان بندی سفارش، تحویل، دریافت و انتقال محصولات و خدمات را توصیف می کند.

 

  • Transform- فعالیت های مرتبط با برنامه ریزی و ایجاد محصولات از جمله تولید را توصیف می کند. مونتاژ و جداسازی قطعات؛ نگهداری، تعمیر و تعمیرات اساسی؛ و …

 

  • Fulfillفعالیت‌های مرتبط با اجرای سفارش‌ها یا خدمات مشتری از جمله زمان‌بندی تحویل سفارش، انتخاب، بسته‌بندی، حمل و نقل، نصب، راه‌اندازی و صورت‌حساب را توصیف می‌کند.

 

  • Returnفعالیت‌های مرتبط با جریان معکوس کالاها و خدمات و همچنین هر مؤلفه خدماتی از مشتری از طریق شبکه را به منظور تشخیص وضعیت، ارزیابی استحقاق، بازگشت به Transform یا سایر فعالیت‌های دایره‌ای توصیف می‌کند.

 


مدل SCOR متعلق به کیست؟

SCOR در سال 1996 توسط شرکت مشاوره مدیریت PRTM، که اکنون بخشی از PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) است، و AMR Research، که اکنون بخشی از Gartner است، توسعه یافت و توسط شورای زنجیرۀ تامین، که اکنون بخشی از ASCM است، تایید شده است. این مدل مرجع، استراتژی استاندارد بین صنعتی، مدیریت عملکرد، و ابزار تشخیصی بهبود فرآیند برای مدیریت زنجیره تامین است.

 

استاندارد دیجیتال  SCOR (DS) در سال 2019 منتشر شد و در سال 2022 به روز شد تا مدل را دیجیتالی کند تا در دسترس تر باشد و سپس زنجیره های تامین دیجیتال پویا و ناهمزمان را بهتر توصیف کند، به جای سیستم خطی ارائه شده توسط نسخه های قبلی مدل به روز رسانی 2022 شش فرآیند اصلی را که در شکل بالا مشاهده می کنید، توسعه داد.

 


هدف SCOR

  • استانداردسازی: یک زبان مشترک و مجموعه ای از فرآیندها را برای مدیریت زنجیره تامین فراهم می کند.
  • اندازه گیری عملکرد: به سازمان ها کمک می کند عملکرد زنجیره تامین خود را اندازه گیری و بهبود بخشند.
  • بهینه کاوی: امکان مقایسه با بهترین شیوه های صنعت و سایر شرکت ها را فراهم می کند.
  • ارتباطات: ارتباط موثر بین ذینفعان مختلف در زنجیره تامین را تسهیل می کند.

آموزش مدل SCOR در ایران و کمک به بهبود زنجیرۀ تأمین:

آموزش مدل SCOR در ایران به شرکت های دارای فرآیندهای زنجیرۀ تأمین کمک شایانی خواهد کرد. طبق آماری که در سایت ASCM موجود است، شرکت ها و سازمان هایی که توانسته اند از این مدل استفاده نمایند، شاهد افزایش درآمد و بالارفتن ROI خود در حوزهای مرتبط با زنجیرۀ تأمین بوده اند.

 

به نظر می رسد در ایران جای این مدل خالی است و افرادی که کار BPM انجام می دهند در ابتدا لازم است که براین مدل تسلط پیدا نمایند و سپس آن را به سازمان های ارائه دهندۀ این خدمات، آموزش و مشاورۀ لازم دهند.

در روزهای آینده سعی می کنیم که با برگزاری دوره ای که بتواند این مدل را به مخاطب معرفی نماید، گام برداریم.

هدف این دوره، آشنایی با مدل SCOR و چگونگی استفاده از این مدل مرجع برای طراحی فرآیندهای زنجیرۀ تأمین در سطوح چهارگانه ای است که استاندارد BPM CBOK ویرایش چهار توصیه می نماید.

 

 

به اشتراک بگذارید :

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد :

تمامی حقوق مادی و معنوی برای این وب سایت محفوظ می باشد .