در این پادکست به زبان ساده و با چند مثال اهمیت و کاربرد RPA را ارائه خواهیم کرد.
یک سناریو فرضی را در نظر بگیرید
مثلاً شما یک شرکت فروش مواد غذایی یا فروش یک محصول خاص هستید. مشتریان شما از طریق وب سایت درخواست هایشان را ثبت میکنند. مثلاً درخواست پیش فاکتور می زنند.
روزانه مثلاً ۱۰۰ تا درخواست دریافت میشود. کارشناس فروش باید وارد صفحه شخصی خود در پرتال شود. جایی که اطلاعات متقاضی وجود دارد
سپس سیستم CRM خود را باز کند. چک کنید که متقاضی خرید محصول قبلا جزء مشتریان یا فرصت های فروش هست یا خیر.
اگر متقاضی جزء مشتریان یا فرصت های فروش نباشد، باید ابتدا اطلاعات متقاضی به عنوان فرصت فروش در سیستم CRM ثبت شود. اگر متقاضی جزء مشتریان فعلی ما باشد و درخواست کالا یا خدمت جدید داشته باشد، باید برای متقاضی یک پیش فاکتور صادر کرد.
پیش فاکتور را در قالب یک فایل اکسل از سیستم CRM چاپ کند. پیش فاکتور را باز کند و به به یک فایل پی دی اف تبدیل کند.
بعد از صدور پیش فاکتور کارشناس فروش باید نرم افزار اوت لوگ خود را باز کند، اأرس ایمیل متقاضی را در آدرس بار وارد کند، یک بدنه ایمیل بنویسید با این مضمون که” جناب اقای یا خانم فلان، حسب درخواست جناب عالی پیش فاکتور فلان صادر شده است و…. در ادامه پیش فاکتور را پیوست کند و دکمه ارسال را بزند.
مراحل اشاره شده تا همین جا کافی است در حالیکه در واقعیت جزئیات بیشتری مورد نیاز است.
انجام این کار هر بار چقدر طول می کشد؟ ۲۰ دقیقه؟ ۳۰ دقیقه؟
حالا یک سئوال. یک کارشناس فروش روزانه چند بار میتواند اینکار را انجام دهد؟
۱۰ بار؟ ۲۰ بار؟
حالا برای مثلا ۱۰۰ درخواست چند کارشناس لازم است؟
با یک ضرب و تقسیم ساده میتوجه میشویم که حدودا ۵ تا ۱۰ کارشناس فروش برای اینکار لازم است.
خطای انسانی را هم باید لحاظ کنیم.
ولی دنیا در حال حاضر از تکنولوژی به اسم RPA استفاده میکند
RPA مخفف …. است و نحوه کارش شبیه ربات هایی است که کمپانی ها در خط تولید استفاده میکنند. چطور ربات جایگزین فعالیت های انسانی میشود و با سرعت، دقت و قدرت بیشتری کارهای تولیدی و یدی را انجام میدهد، RPA را همینطور است.
میتوان الگوریتم انجام کارها را در RPA تعریف کرد و ربات های نرم افزارهای فعالیت های مختلفی که یک کاربر لازم دارد در سیستم و کامپیوتر انجام دهد را ربات انجام خواهد داد. مثلا مثال بالا را در نظر بگیرید که نیاز به ۱۰ کارشناس فروش داشتیم. حالا اینکار را ربات نرم افزاری میتواند ظرف چند دقیقه بدون خطا انجام دهد.