اهداف دوره ارزیابی بلوغ فرایندها
یکی از شاخص های کلیدی موفقیت در استقرار مناسب فرایندهای کسب و کار در سازمان ها، توجه به میزان بلوغ فرایند های سازمانی است.
سازمان ها در صورتی به اهداف نهایی ناشی از مدیریت فرایندهای کسب و کار دست می یابند که سطح بلوغ فرآیندهای خود در وضعیت موجود را ارزیابی نموده و با توجه به نقشه راهی که توسط مدل بلوغ فرآیند به دست می آید، جهت رسیدن به سطوح بالاتر بلوغ فرآیندی هدف گذاری نمایند.
امروزه شاخص سطح بلوغ فرایندی به عنوان یکی از سنجه های مهم در منظر فرایندها در نقشه استراتژی سازمان ها مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین جایگاه ارزیابی بلوغ فرایند در چرخه مدیریت فرایند را می توانید در تصویر پایین مشاهده کنید.
ارزیابی و سنجش بلوغ فرایندها هم پیش از آغاز چرخه و پس از استخراج معماری فرایندها و هم پس از پاین فاز نظارت و کنترل بسیار کاربرد دارد.
مفهوم ارزیابی بلوغ فرآیندهای کسب و کار، یکی از شاخصهای کلیدی موفقیت در استقرار مناسب مدیریت فرآیند در سازمان ها محسوب شده و برخی از مهم ترین اهداف ارزیابی بلوغ فرآیندها را می توان بصورت زیر برشمرد:
- شناسایی نقاط قوت و ضعف فرآیندهای سازمان
- ارائه نقشهراه بهبود فرآیندهای سازمان
- چشمانداز مشترک در فعالیتهای بهبود
- چارچوبی برای اولویتبندی اقدامات بهبود
- بهینه کاوی و ارزیابی مقایسه ای یا بنچمارکینگ
- افزایش بهره وری و عملکرد فرآیندها
- کاهش هزینه و زمان انجام فرآیند
- افزایش رضایت مشتریان
- تضمین انطباق با استانداردها
- سازماندهی و همسویی با استراتژی ها
سرفصل های دوره ارزیابی بلوغ فرایندها
- تاریخچه بلوغ فرآیندهای کسب و کار
- مفاهیم بلوغ، بلوغ فرآیند و مدل ارزیابی بلوغ فرآیندی
- تفاوت بلوغ فرآیندی و بلوغ سازمانی
- ضرورت و اهمیت پرداختن به ارزیابی بلوغ فرآیندهای کسب و کار
- کارکردهای مدل ارزیابی بلوغ فرآیندهای کسب و کار
- ارتباط ارزیابی بلوغ فرآیندها با چرخه عمر BPM
- مروری اجمالی بر انواع مدل های مرجع ارزیابی بلوغ فرآیندی
- بررسی جامع برخی از مهم ترین مدل های ارزیابی بلوغ فرآیندی
- چگونگی تعیین سطح بلوغ فرآیندهای کسب و کار
- ارائه پیشنهادات و اقدامات بهبود برای فرآیندهای کسب و کار
مخاطبین دوره ارزیابی بلوغ فرایندها
- مدیران و کارشناسان تضمین کیفیت
- مدیران و کارشناسان سیستم ها و روش ها
- مدیران و کارشناسان ارزیابی عملکرد
- مدیران و کارشناسان تعالی
- مدیران و کارشناسان دفتر مدیریت فرآیندها
- متخصصان حوزه مدیریت فرآیند
- مدیران و کارشناسان تحلیل کسب و کار
- کلیه مدیران ارشد سازمان
- مدیران و کارشناسان مرتبط با حوزه استراتژی
- دانشجویان و پژوهشگران حوزه مدیریت فرآیندها
هزینه سرمایه گذاری:
- ۱۰ نفر اول: 3.500 تومان
- ۱۰ نفر دوم: 3.900 تومان
زمان برگزاری
- سه شنبه 13 شهریور 1403 از ساعت 16-20
- سه شنبه 20 شهریور 1403 از ساعت 16-20
- سه شنبه 27 شهریور 1403 از ساعت 16-20
جمعاً به مدت 12 ساعت
به طور کلی ضرورت های پرداختن به بلوغ فرآیندهای کسب و کار را می توان بصورت زیر برشمرد:
- شناسایی ریسک/ ضعف های فرآیندی: مدیریت، استانداردهای کمی برای ارزیابی سطح بلوغ فرآیندهای کسبوکار خود دارد و به روش های اثباتشده نیاز دارد تا ضعف ها و ریسک های فرآیندی را برای دستیابی به اهداف کسبوکار به خوبی شناسایی کند.
- شناخت فرآیندهای کاربردی: مدیریت، روشهای اثباتشدۀ کمی در اختیار دارد تا بتواند ارزیابی درستی از این موضوع داشته باشد که کدام فرآیندها به طور کاملاً واقعی در حال اجرا هستند و کدام یک در حد یک مدل و نقشه فرآیندی باقی مانده اند. توجه داشته باشید که بی توجهی به این موضوع و استفاده نکردن از آن، اعتبار سیستم را به خطر میاندازد.
- کاهش پیچیدگی سیستم های سازمانی: مدیریت، اغلب نمی داند که رشد و گسترش طبیعی سازمان منجر به ایجاد روشهای متعددی برای انجام وظایف مشابه می گردد. اما ایجاد فرآیندهای استاندارد و با قابلیت سفارشیسازی، الزامات برنامههای کاربردی سازمانی را ساده تر کرده و در نتیجه پیچیدگی سیستمهای سازمانی را کاهش میدهد.
- ارزیابی قابلیت تأمین کنندگان IT: سازمانها اغلب روشهای اثباتشده ای برای ارزیابی قابلیت تأمین کنندگان برای ارائه خدمات برون سپاری شده IT و سایر خدمات کسب و کار در چارچوب ادعا شده در یک طرح پیشنهادی را ندارند. علاوه بر این، سازمانها نیاز به یک پایه و بنیان اثباتشده دارند تا الزامات قراردادی برای بهبود در فرآیندهای کسبوکار مرتبط با تأمینکننده را مشخص کنند.
- دستیابی به چابکی و کاهش هزینه های عملیاتی: مدیریت، به خطوط راهنمایی نیاز دارد تا با بکارگیری صحیح مبانی فرآیندها به چابکی و کاهش هزینه های عملیاتی دست یابد.
- ارائه استاندارد توسط موسسات معتبر بین المللی: موسسات معتبر بین المللی نظیر OMG، APQC، گارتنر، SAP و … هرکدام استاندارد مربوط به خود را برای ارزیابی بلوغ توسعه داده اند و همین امر گواهی برای اهمیت پرداختن به این موضوع می باشد.
یک کاربرد دیگر از بلوغ فرایندها
جالب است بدانید براساس گزارشات شرکتهای مشاوره مدیریت بزرگ دنیا نظیر Gartner و Deloitte نرخ شکست پروژه های ERP در دنیا بسیار بالا می باشد.
اما شاید بخواهید بدانید راهکار پایین آمدن این نرخ شکست چیست؟
این گفته ما نیست. استاندارد بلوغ فرایندی BPMM که برای موسسه معتبر OMG است صریحاً عنوان می کند که:
یکی از کارکردهای مهم مدل بلوغ فرآیند این است که برای توسعه و استقرار نرم افزارهای فرآیندی در سازمان، ارزیابی ریسک انجام می دهد.
اما این به چه معناست؟ یعنی سازمانها قبل از اینکه اقدام به استقرار و پیاده سازی ERP نمایند بهتر است بلوغ فرآیندهای خود را اندازه گیری نمایند تا بعداً در پیاده سازی ERP دچار هزینه های سرسام آور و شکست پروژه نشوند.
ارزیابی بلوغ فرآیند این امکان را به سازمان می دهد تا قبل از پیاده سازی ERP، ارزیابی از وضعیت فرآیندهای سازمان انجام داده و اگر این آمادگی در فرآیندها وجود داشته باشد در آن صورت سازمان به سمت استقرار ERP حرکت نماید؛ در غیر اینصورت متأسفانه وضعیتی که در حال حاضر در اکثر شرکتهای ایرانی استقراردهنده ERP مشاهده می شود اتفاق می افتد که اکثراً نمی توانند از ERP خریداری شده به نحو احسنت استفاده نمایند.
همچنین ارزیابی بلوغ فرآیندها، یک نقشه راه یا Road Map برای پیاده سازی اصولی ERP در اختیار شرکتها قرار میدهد.
حالا به نظر شما ارزش ندارد قبل از صرف میلیاردها تومان هزینه، با صرف کمی وقت و ارزیابی بلوغ فرآیندهای سازمان، جلوی هدررفت منابع مالی سازمان گرفته شود؟
به شرکتکنندگان این دوره گواهینامه الکترونیکی حضور در دوره به صورت رایگان اهدا خواهد شد. زمان صدور و ارسال این گواهینامه، یک ماه پس از اتمام دوره آموزشی میباشد.
اگر به موضوع بلوغ فرایندها علاقه مند هستید، حتماً کتاب زیر را مطالعه نمایید. روی تصویر پایین کلیک کنید.