مقدمه
وقتی کلمه «نقشه راه» را می شنوید به چه فکر می کنید؟ اگر مثل من هستید، موقعیت هایی مانند این به ذهنتان می رسد: زمانی که هنوز نرسیده بود، یک روز عادی بود. پشت میز کارم بودم و آماده بررسی بودم که معاون فروش بلند شد و گفت: «رقابت به تازگی محصول جدیدی را با ویژگیهای X، Y و Z اعلام کرده است. چرا ما این ویژگیها را توسعه نمیدهیم؟ ما باید فوراً آنها را به نقشه راه اضافه کنیم. کی آماده خواهند شد؟»
ناگهان احساس میشد که نقشه راه من انتظار میرود آینده را پیشبینی کند، و اگر اینطور نبود، من کارم را انجام نمیدادم. این درخواست واحد تهدیدی برای ایجاد اختلال در پروژههایی بود که در حال توسعه هستند و اجرای استراتژی محصول من را غیرممکن میکرد. لحظاتی از این دست نشان میدهد که چگونه فشار برای تعهد به قرارهای سخت میتواند بهترین برنامهها را به یک بمب ساعتی تبدیل کند.
پس از صحبت با بسیاری از مدیران محصول، متوجه شدم تجربیات من با نقشه راه منحصر به فرد نیست. مدیران محصول در همه جا در برزخ نقشه راه گیر کرده اند و در تلاش برای دستیابی به پتانسیل کامل خود هستند. اما راه بهتری وجود دارد. من به شما نشان خواهم داد که چگونه نقشه راه خود را به دستیار استراتژیک خود تبدیل کنید.
نقشههای راه، برنامههای انتشار نیستند
اکثر نقشههای راه محصولات امروزی دارای برچسب اشتباه هستند – جدولهای زمانی تجلیلشده، نه نقشههای راه واقعی. یک نقشه راه باید استراتژی محصول را تجسم کند و پیامدهایی را که یک محصول قرار است به آن دست یابد، بیان کند. مانند قطب نما است که شما را به سمت تاثیر هدایت می کند.
در مقابل، طرح انتشار فهرستی اولویتبندی شده از خروجیها، ویژگیها و ابتکارات با زمانبندی مرتبط برای تحویل است. این مانند یک تقویم است که تاریخ ها و مهلت های هدف را ارائه می دهد. در حالی که سردرگمی بین این ابزارها وجود دارد، آنها ارتباط نزدیکی با هم دارند. نقشه راه، طرح انتشار را هدایت می کند، و طرح انتشار، حرکت به سمت دستیابی به نتایج نقشه راه را هدایت می کند. اکنون که ابزارها را می شناسیم، بیایید از آنها درست استفاده کنیم.
نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه
برنامه های انتشار گیج کننده برای نقشه راه محصول منجر به تمرکز بر ویژگی ها به جای نتایج می شود. نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه از خروجی ها به نتایج تغییر می کند و نتایج را در خط مقدم قرار می دهد تا هرگز تأثیری را که می خواهیم به دست آوریم فراموش نکنیم. این ستاره استراتژیک شماست که هر تصمیمی را به سمت تأثیرگذاری هدایت میکند – بیایید نحوه انجام آن را بررسی کنیم.
ما نمی توانیم در مورد نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه بدون بحث درباره استراتژی صحبت کنیم. استراتژی در مورد همسوسازی اهداف، تصمیم گیری و اجرای برنامه است. یک نقشه راه مبتنی بر نتیجه، این نقاط را به هم متصل می کند و یک استراتژی بصری ایجاد می کند. توجه را از ضربالاجلهای ثابت دور میکند و به سمت تأثیری که محصول شما قرار است به آن دست یابد، منحرف میکند و به شما انعطافپذیری میدهد تا بدون اینکه به تاریخها وابسته باشید، سازگار شوید.
عناصر یک نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه
نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه شامل سه عنصر اصلی است: نتایج کسب و کار، نتایج محصول و اولویت ها.
- نتایج کسب و کار: اینها چراغ راهنمای نقشه راه محصول شما هستند، مانند «افزایش درآمد ماهانه تکرارشونده 10 درصد». آنها اهداف استراتژیک هستند که تلاشهای محصول شما باید از آنها حمایت کند و با آنها هماهنگ باشد.
- نتایج محصول: اینها بر روی مشتری تمرکز می کنند و نحوه ایجاد ارزش را مشخص می کنند. به عنوان مثال، اگر با دوچرخه برقی در شهر میچرخید، هدف شما ممکن است نصف کردن رفت و آمدتان باشد – این یک نتیجه محصول است.
- اولویت ها: یک نقشه راه مبتنی بر نتیجه، نتایج کسب و کار و محصول را سازماندهی می کند تا ابتدا بر مهمترین موارد تمرکز کند.
چگونه یک نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه بسازیم
این مراحل را دنبال کنید و بیشتر از زنده ماندن در جلسه بعدی نقشه راه خود انجام خواهید داد، شما صاحب آن خواهید شد.
- نتایج کسب و کار: با پیدا کردن دلیل خود شروع کنید. با رهبران کسب و کار صحبت کنید تا اهداف و نتایج را تعریف کنید و درک کنید که کدام مهمتر است. یک «چرا» قوی جهت و هدف را برای بقیه نقشه راه شما فراهم می کند.
- نتایج محصول: نتایج محصول خود را تعریف کنید، نتایجی که مشتریان شما می خواهند به دست آورند. تحقیقات و اکتشاف بازار به کشف این نتایج کمک می کند، و سپس آنها را به عنوان فرصت هایی برای کشف و اصلاح جمع آوری می کنید.
- اولویت بندی نتایج: از بینش مشتری استفاده کنید تا مشخص کنید کدام یک از نتایج محصول به بهترین وجه به نتیجه کسب و کار منتخب می رسد. قالب «اکنون، بعد، بعدتر (Now, Next, Later)» جانا باستو (Janna Bastow) به شما کمک میکند تا نتایج را سازماندهی کنید و اولویتها را بدون نیاز به تاریخهای مشخصی در میان بگذارید. این رویکرد فشار را کاهش می دهد در حالی که همچنان جهت را ارائه می دهد.
همانطور که شما رویکرد «اکنون، بعد، بعدتر» را در اولویت قرار می دهید
- اکنون: نتایج محصولی که بیشتر به آن اطمینان دارید باعث پیشرفت به سمت نتیجه کسب و کار شما می شود. اینها تیم را به سمت کارهایی که انجام خواهید داد هدایت می کند.
- بعد: نتایج محصولی است که شما از آنها آگاه هستید، اما در ارتباط آنها با نتیجه کسب و کار کمتر اطمینان دارید. اینها به شما می گویند که برای اصلاح درک خود باید چه چیزی را کشف کنید.
- بعدتر: “بعدتر” فرصت های دور هستند. سازمان رویای دستیابی به آنها را در نقطه ای در آینده در سر می پروراند و برای ایجاد بینشی در مورد اهمیت و ارتباط آنها با نتایج کسب و کار نیاز به کاوش است.
اتصال نقشه راه محصول به برنامه انتشار (Release Plan)
نقشه راه و برنامه انتشار محصول با هم مانند کره بادام زمینی و ژله همراه هستند – مکمل و حمایت از یکدیگر. با یک نقشه راه مبتنی بر نتیجه، می توانید برنامه انتشار خود را سازماندهی کنید.
- تعریف خروجی ها: کارهای عقب مانده خود را برای خروجی ها کاوش کنید و راه حل هایی ارائه دهید که مانع از پیشرفت به سمت نتایج محصول می شود. اینها به ویژگی ها و ابتکاراتی تبدیل می شوند که طرح انتشار شما را پر می کنند.
- اولویتبندی خروجیها: ویژگیها یا ابتکاراتی را انتخاب کنید که باعث پیشرفت به سمت نتایج محصول در بخش «اکنون» نقشه راه مبتنی بر نتیجه شما میشود. همانند نتایج، خروجیهای با اطمینان بیشتر در بخش «اکنون» اولویتبندی میشوند، در حالی که آنهایی که به اعتبارسنجی نیاز دارند در بخش «بعد» و ایدههایی برای کاوش در بخش «بعدتر» میروند.
- اولویتبندی اکتشاف: بخش نهایی طرح انتشار، تحویل را با کشف مرتبط میکند، و تضمین میکند که همیشه در حال ایجاد اعتماد برای بهروزرسانی نقشه راه و برنامه انتشار هستید. مفروضات بخش «بعد» را فوراً آزمایش کنید، و سپس با آنها در بخش «بعدتر» مقابله کنید.
با استفاده از نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه برای تعیین اولویتهای توسعه، طرح انتشار میتواند بدون دادن وعدههای زودهنگام با اهداف استراتژیک همسو شود. با واضحتر شدن نتایج، از طریق کشف محصول، طرح انتشار تکامل مییابد و اطمینان حاصل میشود که ضربالاجلها بر اساس تصمیمات آگاهانه به جای فرضیات است.
بکارگیری نقشه راه محصول مبتنی بر نتیجه
آیا کمی احساس ترس می کنید؟ نباش. با برداشتن این گامهای کوچک، نحوه رویکرد تیم خود به استراتژی محصول را تغییر خواهید داد.
هم نقشه راه محصول و هم برنامه های انتشار محصول اسناد زنده هستند و باید به طور مرتب به روز شوند تا تیم ها هماهنگ شوند. درست است که در حین تکرار تنظیم کنید.
برای اولویت بندی نقشه راه موجود خود، نتایج کسب و کار را کشف کنید. با مدیر یا رهبران خود صحبت کنید تا آنچه مهم است را شناسایی کنید تا بتوانید به طور موثر اولویت بندی کنید.
راه هایی برای گنجاندن نتایج در برنامه انتشار خود بیابید. حتی اگر از یک نقشه راه کامل مبتنی بر نتیجه استفاده نمی کنید، شامل نتایج به ذینفعان کمک می کند تا با اهداف شما هماهنگ شوند.
نتایج محصول را اندازه گیری کنید عادت خروجی را کنار بگذارید و روی نتایجی که مشتریان می خواهند به دست آورند تمرکز کنید. این اولین قدم را به سمت هدایت ذینفعان به سمت تفکر مبتنی بر نتیجه بردارید.
گنجاندن نتایج در نقشههای راه موجود، گفتگو را از «چه زمانی انجام میشود؟» به «چه چیزی میخواهیم انجام دهیم؟» تغییر میدهد. به جای «وقتی» و «چگونه».