عضویت در کانال مدیریت فرایند
مقایسه بین نسخه 3 و 4 نرم افزار پروسس میکر
مقایسه پروسس میکر نسخه سه و چهار

نرم‌افزار پروسس‌میکر، یکی از نرم افزارهای مدیریت فرآیندهای تجاری (BPMS) است که به سازمان ها در خودکارسازی فرایندها، بهبود بهره‌وری و مدیریت فرآیندهای پیچیده کمک می‌کند. این نرم افزار که از اوایل دهه 2000 ارائه شده، در طول سال‌ها به طور چشمگیری تکامل یافته است تا نیازهای مختلف کسب و کارها را برآورده کند. در ادامه به مقایسه ویژگی‌های کلیدی نسخه های 3 که در سال 2015 و نسخه4 که در سال 2020 منتشر گردید، پرداخته می شود و تفاوت های اصلی این دو نسخه را بررسی می کنیم.


ویژگی های کلیدی پروسس میکر نسخه 3

مدلسازی کلاسیک: نسخه 3 پروسس میکر (ProcessMaker) از استاندارد BPMN 2.0 پشتیبانی می‌کند اما از نظر عمق پشتیبانی و گزینه‌های سفارشی‌سازی تا حدودی محدود است. این نسخه از پروسس میکر ابزارهای مدل‌سازی اولیه ای را فراهم می‌کند که برای گردش‌های کاری استاندارد و کلاسیک مناسب است اما ممکن است برای پیاده سازی فرآیندهای پیچیده، به نوتیشن های بیشتری نیاز باشد.

 

اتوماسیون گردش کار و اجرای فرآیند: اتوماسیون گردش کار در نسخه 3 پروسس‌میکر کاربردی است اما ممکن است در هنگام مدیریت حجم بالایی از فرآیندها، تحت تاثیر محدودیت‌های عملکردی قرار گیرد و نیاز به تنظیمات دستی داشته باشد.

 

طراحی فرم ها مبتنی بر کدهای برنامه نویسی JavaScript: از آنجایی که طراحی فرم های پویا (Dynaforms) در نسخه 3 پروسس میکر مبتنی بر کدهای برنامه‌نویسی JavaScript است لذا داشتن دانش برنامه نویسی برای طراحی فرم ها، موضوعی اجتناب ناپذیر است.

 

پلتفرم و معماری: نسخه 3 پروسس میکر مبتنی بر PHP بوده و اساساً بر برنامه های کاربردی وب متمرکز است و از معماری سنتی و یکپارچه استفاده می کند. این نسخه برای کسب و کارهایی مناسب است که به دنبال یک پلتفرم ساده BPM با قابلیت های قوی هستند.

 

تجربه کاربری: رابط کاربری در نسخه 3 پروسس میکر کاربردی است اما فاقد جذابیت های بصری بوده و بر قابلیت های استفاده آسان با طرحی ساده تمرکز دارد.

 

قابلیت های یکپارچه سازی: در این نسخه از پروسس میکر، امکان اتصال با سایر نرم افزارهای عملیاتی از طریق وب سرویس و ارسال API امکان‌پذیر است.

 

مدیریت درخواست ها: در این نسخه مدیریت درخواست ها و توافق نامه‌های سطح خدمات (SLA) بصورت دستی انجام می‌شود.

 


نرم افزار مدیریت فرایند پروسس میکر

 


ویژگی های کلیدی پروسس میکر نسخه 4

مدلسازی منطبق با استاندارد BPMN2.0: نسخه 4 پروسس میکر پشتیبانی کامل از استاندارد BPMN 2.0 را ارئه می‌دهد که قابلیت مدلسازی فرآیندهای پیشرفته را امکان پذیرمی‌کند.

 

اتوماسیون گردش کار و اجرای خودکار فرآیند: معماری به روز شده در نسخه 4 امکان افزایش قابلیت های خودکار اتوماسیون را فراهم می کند. این نسخه همچنین دارای ویژگی هایی برای مدیریت وابستگی های پیچیده گردش کار و منطق شرطی کارآمدتر است.

 

پلتفرم و معماری: نسخه 4 پروسس میکر با معماری میکروسرویس بازسازی شده و بر اساس چارچوب های   Node.js و React ایجاد شده است که امکان پردازش سریعتر و مقیاس پذیری بهتر را فراهم می‌سازد. همچنین نسخه 4 پروسس میکر را برای کسب و کارهای بزرگتر با نیازهای پیچیده مناسب تر می کند. درعین حال معماری مبتنی بر میکروسرویس به‌روزرسانی و نگهداری آسان‌تر را فراهم و از استقرار سریع ویژگی‌های جدید پشتیبانی می‌کند.

 

تجربه کاربری: این نسخه یک رابط کاربری بصری و مدرن با استفاده از React معرفی می کند که با استفاده از ابزارهای تجسم پیشرفته، تجربه شهودی کاربر را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

 

قابلیت های یکپارچه سازی: این نسخه امکانات یکپارچه‌سازی بیشتری را نسبت به نسخه قبلی ارائه شده توسط پروسس میکر ارائه می‌دهد و امکان اتصال راحت تر و منعطف تر این نرم افزار به سایر نرم‌افزارهای عملیاتی ERP و CRM  و …. را از طریق RESTfulAPI و Webhook ها فراهم می‌کند.

 

پایش و مدیریت درخواست ها: نسخه 4 پروسس میکر بهبود‌های قابل توجهی را در زمینه پایش و مدیریت درخواست‌ها به ارمغان آورده است. در این نسخه مدیریت توافق نامه های سطح خدمات (SLA) بصورت گرافیکی و ساده انجام می‌شود. کاربران می توانندبه راحتی پایش کنند که چه کسی در حال مدیریت درخواست ها است و وضعیت آن‌ها چگونه است.

 

قابلیت‌های هوش مصنوعی: نسخه 4 پروسس میکر با اضافه کردن ویژگی های هوش مصنوعی، تحولی بزرگ در طراحی و مدیریت فرآیندها ایجاد کرده است. این تغییرات با هدف تسهیل خودکار فرآیندها، افزایش کارایی و دسترسی آسان‌ به قابلیت‌های پیچیده برای کاربران با سطوح مختلف دانش فنی انجام شده است. لذا به کسب و کارها در فرآیند تصمیم‌گیری بصورت دینامیک و مبتنی بر اطلاعات هوشمند و بهبودیافته کمک می‌کند تا بتوانند به طور موثر و سریع، پاسخگوی شرایط متغیر باشند. همچنین با استفاده از این فناوری در نسخه 4 این نرم افزار، تحلیل و استخراج داده های موجود در مستندات بصورت خودکار صورت می‌گیرد.

 

تجزیه و تحلیل پیشرفته: وجود داشبوردهای تجزیه و تحلیل در نسخه 4 پروسس میکر، امکان بهبود تصمیم‌گیری را برای کاربران امکان پذیر می کند.

 

باتوجه به موارد مذکور، استفاده از نسخه 4 نرم افزار پروسس میکر با هدف تجربه کاربری بهتر و استفاده از فناوری‌های جدید و بهبودیافته توصیه می گردد اما لازم به ذکر است استفاده از نسخه های 3 و 4 می بایست همراستا با اهداف کسب و کار باشد و ممکن است همچنان نسخه 3 نرم افزار پروسس میکر با اجرای فرآیندهای PM Classic  پاسخگوی بسیاری از اهداف تجاری و سیاست های داخلی شرکت ها و سازمان های کوچک تا متوسط ‌باشد.


این مطلب را هم بخوانید: آموزش دانلود و نصب پروسس میکر


در جدول زیر به کاربردی ترین ویژگی های مقایسه ای این دو نسخه پر طرفدار از پروسس میکر پرداخته شده است:

مقایسه پروسس میکر نسخه سه و چهار

 

به اشتراک بگذارید :

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد :

تمامی حقوق مادی و معنوی برای این وب سایت محفوظ می باشد .