دوستان زیادی در مورد این مسئله از من سئوال کرده اند که سیستم BPMS با ابزارهایی مثل QPR،Visual Paradigm ، System Architect، Enterprise Architect و سایر به اصطلاح Case Tools ها چه تفاوت هایی دارد؟
در این نوشته برخی وجوه تمایز اصلی سیستم های مدیریت فرایند (BPMS) با یک سیستم گردش کار یا Workflow Management Systems یا به عبارت دیگر تفاوت سیستم گردش کار با نرم افزار BPMS ارائه می گردد.
انواع مدل های مرجع لیستی از انواع مدلهای مرجع در جدول پایین ارائه شده است. سطرهای این جدول مدلهای مرجع شناخته شدهای که تا کنون در زمینههای مختلف را نشان میدهد و ستونهای جدول ویژگیهای مختلف این مدلها میباشد. در ادامه هر یک از ویژگیهای ذکر شده در جدول بررسی میشوند: سطح دسترسی: میزان اطلاعات […]
با توجه به کاربرد و اهمیت مدل های مرجع در باب بهبود فرایندی و سئوال تعداد قابل ملاحظه ای از دوستان، قصد داریم طی این مطلب و مطالب آینده به معرفی مدل های مرجع و کاربردهای آن بپردازیم.
یک تصویر گویاتر از هزار کلمه است. همین یک دلیل برای مدلسازی فرایندها کافی است منتها در این مطلب برخی از دلایلی که باید بر اساس آنها اقدام به مدلسازی فرایندها نمود را ارائه خواهیم کرد.
نرمافزار ARIS جزء نرم افزار های مدیریت فرایند است که ساخت کشور المان و شرکت IDS Scheer است. منتها این نرم افزار بصورت قفل شکسته در سطح اینرتنت موجود نیست. بر اساس بررسی های مختلف نرم افزار ویژوال پارادایم ابزار مناسبی در این زمینه محسوب میگردد.
زنجیره ارزش ابزاری است که بهوسیله آن امکان برخورد سیستماتیک با تمام حوزههای کاری یک سازمان فراهم شده و با تجزیه و تحلیل این حوزهها میتوان هر حوزه را در ارتباط با مزیتهای رقابتی و عملکردی در کل سازمان ارزیابی کرد.
در مطلب قبلی فازهای ابتدایی چارچوب جستون- نلیس را بیان کردیم. در این مطلب به ادامه فازهای موجود در چارچوب جستون نلیس خواهیم پرداخت.
این فاز مرحلهای خلاقانه و معمولاً جذابترین بخش پروژه است.
در نمودار سلسله مراتب فرایندی (PHD)، سلسله مراتب فرایندها توسط لایه های مختلف مشخص میشود. نمودار سلسله مراتبی فرایندها معمولاً در سه سطح حوزه کسب و کار، گروه فرایند و فرایند تقسیمبندی میگردد.
مهم ترین ریسک های پروژه های BPM چیست در خیلی از موارد مشاهده میکنم که پروژه های مختلفی در حوزه های فرایندی ذیل این سرفصل ها تعریف میشود: – BPM – بهبود فرایندها – مهندسی مجدد فرایندها – معماری سازمانی – انواع استانداردها مثل ایزو – و… اما هیچ خروجی قابل بهره برداری برای سازمان […]
عناصر اصلی یک BPD در استاندارد BPMN در مطلب قبل در مورد اشیاء جریان(Flow Objects) و اشیاء ارتباط دهنده (Connecting Objects) در استاندارد BPMN توضیح و آموزش دادیم. در این جلسه در مورد انواع Swim lane یا اشیاء خطوط شناوری و انواع Artifact یا مصنوعات توضیح خواهیم داد. بسیاری از متدولوژیهای مدلسازی موجود از مفهوم Swim lanes برای سازماندهی […]
عناصر اصلی یک BPD در استاندارد BPMN BPD از مجموعه عناصر گرافیکی آسانی تشکیل شده است که رسم دیاگرامهای ساده و قابل فهم را ممکن میسازد. برای سادگی بیشتر، عناصر گرافیکی به گونهای انتخاب شدهاند که بیشتر تجزیه و تحلیلکنندگان با آنها آشنا باشند. به عنوان مثال از نماد لوزی برای نمایش تصمیمگیریها و از […]