مقدمه
کتاب راهنمای جامع دانش تحلیل یا آنالیز کسب و کار (BABOK) استاندارد شناخته شده جهانی برای تحلیل کسب و کارها میباشد. کتاب راهنمای BABOK زمینه های دانش تحلیل کسب و کار، وظایف، صلاحیتهای زیربنایی، تکنیکها و چشم اندازهایی از چگونگی روشهای تحلیل کسب و کار را توصیف می نماید.
هدف راهنمای BABOK
هدف اصلی راهنمای BABOK مشخص نمودن تحلیل کسب و کار و ارائه رویه های معمول پذیرفته شده است. این کتاب راهنما به کارورزان کمک میکند تا مهارتهای لازم برای اجرای موثر فرآیند تحلیل کسب و کار را به درستی درک کنند و مورد بحث قرار دهند. همچنین راهنمای BABOK® به افراد و گروههایی که با یکدیگر کار می کنند کمک میکند و تحلیلگران کسب و کار را از مهارتهای و دانشهایی که بایستی از کارکنان ماهر انتظار داشته باشند، اطلاع یابند.
تحلیل کسب و کار، مهارت حرفهای گستردهای است که در آن تحلیلگران کسب و کار ممکن است انواع مختلفی از نوآوریها را در سازمان خود به اجرا درآورند. کاروزان ممکن است از صلاحیتها، دانش، مهارتها، واژهها، و تمایلات مختلفی برخوردار باشند که از آنها هنگام انجام وظایف تحلیل کسب و کار بهره میگیرند. کتاب راهنمای BABOK چهارچوب مشترکی برای همه دیدگاهها میباشد و وظایف تحلیل کسب و کار را توصیف مینماید؛ وظایفی که برای تحلیل تغییرات و یا ارزیابی نیاز به تغییر انجام میشوند. این وظایف ممکن است از نظر ماهیت، ترتیب و یا اهمیت آن برای تحلیلگران کسب و کار و یا نوآوریهای مختلف، متفاوت باشد.
شش حوزه دانش کتاب راهنمای BABOK (پایش و برنامه ریزی تحلیل کسب و کار، استخراج الزامات و همکاری، مدیریت چرخه عمر الزامات، تحلیل استراتژیک، تحلیل الزامات و تعریف طراحی (RADD)، و ارزیابی راهکارها) را شامل میشود و به بررسی زمانی میپردازد که برای اجرای پروژه و یا برای تکامل یک سازمان یا بهبود مداوم یک سازمان اعمال میشود. شکل زیر چگونگی عملکرد سه حوزه دانش را در ایجاد ارزش برای یک کسب و کار در قبل، در حین و بعد از چرخه عمر پروژه را نشان میدهد.
تحلیل کسب و کار چیست و تحلیلگر کسب و کار چه کسی است؟