دو سه ماه قبل از بانک …. تماس گرفتند که ما می خواهیم پروژه مدیریت فرایند انجام بدیم و می خواهیم با شما جلسه داشته باشیم.
جلسه برگزار شد و بعدش گفتند RFP ما تو سامانه ستاد هست و لطفاً برش دارید و پروپوزال بدید.
حالا RFP چی بود؟ شاید باورتون نشه در حد یک صفحه یه سری غلط و درست رو سر هم کردند و به اسم فراخوان “مهندسی مجدد فرایندها” منتشر کردند.
اینکه اصلا پروژه مهندسی مجدد فرایندها غلط هست به کنار ولی یه چیزایی رو به عنوان شرط آوردند که جالبه:
• تجربه کار با مشاورین بین المللی
• داشتن سابقه کار با استاندارد CMMN
• تخصص در زمینه تحلیل کسب و کار
• و…
این مواردی که بعضی هاشو بالا آوردم، نشون میده که پیمانکاری که انتخاب میشه باید خیلی احتمالاً خفن باشه.
خلاصه تو مناقصه شرکت کردیم تا اینکه دیروز مطلع شدیم یه شرکت تو مناقصه برنده شده و به ازای مدلسازی و بهبود 400 تا فرایند، یک میلیارد و نیم قیمت داده حدوداً.
اگر 20 درصد هم حاشیه سود برای شرکت در نظر بگیریم و 20 درصد هم مالیات و…، یعنی شرکت باید به ازای 400 تا فرایند، حدود 900 میلیون هزینه کنه. یعنی به ازای هر فرایند تقریباً 2.5 میلیون تومان. تجربه به من میگه برای مدلسازی و تحلیل و بهبود اش کم کم به ازای هر فرایند 20 میلیون باید هزینه بشه. فقط هزینه.
سخنی خطاب به کارفرمایان گرامی مدیریت فرایند
چرا وقتی درک درستی از مدیریت فرایند و حدود و ثغوراش نداریم همچین پروژه ای تعریف می کنیم؟ کارفرما نباید از اینکه یه پروژه مدیریت فرایند با قیمت خیلی پایین تعریف کرده و چند تا پیمانکار هم داوطلب شدن با این شرایط کار رو انجام بدن خوشحال بشه. چون ضرر پیمانکار تو این پروژه برابره با کیفیت پایین کار و نگرفتن خروجی ملموس. اگر کارفرما همچنین ذهنیتی نداره که دیگه بدتر و نشون میده درک درستی از مدیریت فرایند نداره. خوبه اول نسبت به این موضوع درک درستی پیدا کنه و بعد پروژه تعریف کنه.
سخنی خطاب به پیمانکاران مدیریت فرایند
چرا باید وارد پروژه ای بشیم که می دونیم باید با ضرر انجام اش بدیم و اگر نخواهیم ضرر کنیم، قطعاً باید به کار آب ببندیم و چون کیفیت کارمون پایین خواهد بود و خروجی نخواهد داشت، کل اون مجموعه نسبت به موضوع مدیریت فرایند بدبین بشن؟؟؟
پیمانکار عزیز می دونی کف قیمت تو حوزه هایی مثل معماری سازمانی برای انجام معماری سازمانی تطبیقی حداقل 6-7 میلیارد تومن هست؟ یعنی برای یک سازمان دیگه معماری سازمانی انجام دادن و میان تو این سازمان چک و تیک می کنند و قرار نیست همه چیز رو از اول تولید کنند؟!!
خوشحال میشم نظر شما رو هم بدونم.
نگارنده: محمد رمضانی
