از بین نرم افزارهای مختلف برای تحلیل کسب و کار، نرم افزار Enterprise Architect با فاصله زیاد از سایر نرم افزارها، از قابلیت های فوق العاده ای برخوردار بوده و جزء بهترین ها در این زمینه به شمار می رود.
شرکت در این دوره پیش نیاز خاصی ندارد.
زمان برگزاری:
- سه شنبه 16 بهمن 1403 از ساعت 16-20
- سه شنبه 23 بهمن 1403 از ساعت 16-20
- سه شنبه 30 بهمن 1403 از ساعت 16-20
جمعاً به مدت 12 ساعت
هزینه سرمایه گذاری
- ۱۰ نفر اول: 2.500 تومان
- ۱۰ نفر اول به بعد: 2.900 تومان
ضرورت شرکت در کارگاه:
تحلیل کسب و کار بدون بکارگیری نرم افزارهای مناسب امری بسیار پرهزینه و همراه با خطاهای انسانی زیادی است.
از بین نرم افزارهای مختلف برای تحلیل کسب و کار، نرم افزار Enterprise Architect با فاصله زیاد از سایر نرم افزارها، از قابلیت های فوق العاده ای برخوردار بوده و جزء بهترین ها در این زمینه به شمار می رود.
البته Enterprise Architect تنها در تحلیل کسب و کار کاربرد نداشته و می توان از آن در پروزه های تحلیل سیستم، مدیریت فرایند و… نیز بهره برد.
نرم افزار Enterprise Architect از تمامی 50 تکنیک موجود در راهنمای BABOK پشتیبانی می کند و از این جهت واقعاً فوق العاده است.
احتمالاً می دانید که در راهنمای BABOK شش حوزه دانشی داریم که ذیل هر حوزه تعدادی TASK وجود دارد که انجام تحلیل کسب و کار بواسطه انجام این TASK ها است. برای انجام هر TASK تعدادی تکنیک داریم که تعداد آنها در راهنما 50 عدد است. در واقع انجام این TASK ها از طریق این تکنیک ها انجام میشود.
کمتر نرم افزاری را می توان یافت که بتواند از تمام این 50 تکنیک پشتیبانی نماید.
ویژگی فوق العاده دیگر نرم افزار Enterprise Architect پشتیبانی از چشم اندازهای 5 گانه تحلیل کسب و کار است.
این ۵ چشم انداز عینکهایی هستند که از لنز آنها می توان به سازمان نگریست و سازمان و کسب و کار را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. در واقع براساس این ۵ چشمانداز میتوان فرآیندهای تحلیل کسب و کار را انجام داده و راهکارها را پیشنهاد نمود.
این ۵ چشم انداز عبارتند از:
- چابک
- هوش تجاری
- تکنولوژی اطلاعات
- معماری کسب و کار
- مدیریت فرآیند کسب و کار
در این دوره که بصورت کارگاهی برگزار خواهد شد، سعی خواهیم داشت علاوه بر آموزش نرم افزار، قابلیت های این نرم افزار جهت بکارگیری در حوزه های دیگر مثل مدیریت فرایند و تحلیل سیستم را نیز بررسی و با نرم افزار ویژوال پارادایم مقایسه نماییم.
سرفصل های آموزشی:
- معرفی نرم افزار Enterprise Architect
- نحوه نصب و کرک نرم افزار
- معرفی نحوه استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل کسب و کار
- معرفی نسخه آنلاین و مبتنی بر وب استاندارد BABOK برای آموزش بهتر استاندارد
- نحوه ایجاد یک پروژه جدید تحلیل کسب و کار
- معرفی قسمت جستجوگر مدل Browser
- معرفی قسمت جعبه ابزار Toolbox
- معرفی نحوه ایجاد یک پروژه جدید
- معرفی نحوه ایجاد یک سرفصل جدید برای ایجاد مدل
- آموزش نحوه دسترسی به انواع تکنیک های تحلیل کسب و کار
- معرفی Use Case Diagram و نحوه رسم آن
- معرفی Data Flow Diagram و نحوه رسم آن
- معرفی Activity Diagram و نحوه رسم آن
- معرفی Process Modeling و نحوه رسم آن
- معرفی Data Modeling و نحوه رسم آن
- معرفی SWOT Analysis و نحوه رسم آن
- معرفی User Stories و نحوه رسم آن
- معرفی Balanced Scorecard و نحوه رسم آن
- معرفی Organizational Modeling و نحوه رسم آن
- معرفی Root Cause Analysis و نحوه رسم آن
- معرفی Stakeholder List و نحوه رسم آن
- معرفی Business Model Canvas و نحوه رسم آن
- نحوه تغییر فونت و استایل ها
- ایجاد گزارشات متنوع در قالب ورد
- معرفی نحوه ایجاد اسناد پشتیبانی یا Linked Document
- معرفی نحوه دسترسی به دنیایی از مطالب آموزشی در حوزه تحلیل کسب و کار با استفاده از EA
مخاطبین کارگاه آموزشی
- دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی صنایع، فناوری اطلاعات، کلیه گرایشات مدیریت و…
- کارشناسان و مهندسان در دپارتمان های سیستم ها و روش ها و واحدهای مشابه
- علاقه مندان و متخصصان تحلیل کسب و کار
- علاقه مندان و متخصصان مدیریت فرآیندها در سازمان ها
- پژوهشگران حوزه تحلیل سیستم و نرم افزار
اهداف کارگاه آموزشی
- آشنایی مخاطبان با نرم افزارهای موردکاربرد در پروژه های تحلیل کسب و کار
- بررسی و درک چرایی انجام تحلیل کسب و کار با نرم افزار Enterprise Architect
- معرفی قابلیت های کلیدی نرم افزار Enterprise Architect
- انجام تمرین های مختلف بصورت کارگاهی جهت تسلط شرکت کنندگان بر قابلیت های نرم افزار Enterprise Architect
- تفاوت های نرم افزار Enterprise Architect با نرم افزارهای دیگر از جمله ویژوال پارادایم
محل برگزاری:
بصورت آنلاین
نحوه برگزاری
- پس از ثبت نام در گروه دوره عضو خواهید شد.
- دو روز قبل از شروع دوره لینک مربوط به دانلود نرم افزار Enterprise Architect برایتان ارسال خواهد شد.
- نرم افزار را دانلود و نصب خواهید کرد.
- اگر به هر دلیلی موفق به دانلود و نصب نرم افزار نشدید، همکاران ما شما را راهنمایی خواهند کرد.
- کلاس آغاز خواهد شد و پس از توضیحات هر مبحث توسط مدرس، به شرکت کنندگان فرصت می دهد که آنها نیز همان کار را انجام دهند.
- پس از هر گام مدرس اشکالات شرکت کنندگان را برطرف خواهد کرد.
مدرک پایان دوره
به شرکتکنندگان این دوره گواهینامه الکترونیکی حضور در دوره به صورت رایگان اهدا خواهد شد. زمان صدور و ارسال این گواهینامه، یک ماه پس از اتمام دوره آموزشی میباشد.
کاربرد نرم افزار Enterprise Architect در حوزه های مختلف
نرم افزار Enterprise Architect که توسط شرکت Sparx Systems توسعه داده شده، برای حوزه های مختلفی از جمله تحلیل کسبوکار، مدیریت فرایند، تحلیل سیستم، معماری سازمانی و … قابل استفاده است و متخصصان از طیفهای مختلفی میتوانند از آن بهره ببرند.
کمتر نرم افزاری را می توان یافت که همزمان بتواند هم برای تحلیلگران فرایند و هم برای تحلیلگران کسبو کار قابل استفاده باشد که EA همچین قابلیتی را دارا میباشد.
در ادامه به اختصار به ذکر برخی از کاربردهای نرم افزار EA در چهار حوزه تحلیل کسبوکار، مدیریت فرایند (BPM)، تحلیل سیستم و معماری کسب و کار خواهیم پرداخت.
کاربرد EA در تحلیل کسب و کار
نرمافزار Enterprise Architect (EA) ابزاری بسیار کارامد و قوی برای حوزه تحلیل کسب و کار است و در جنبههای مختلفی نظیر شناسایی و تحلیل ذینفعان، شناسایی و ثبت نیازمندیها و طراحی و ارائه راهکار کاربرد دارد.
ویژگی ممتازی که این نرم افزار در اختیار تحلیلگران قرار میدهد این است که از تمامی 50 تکنیک استاندارد BABOK پشتیبانی کرده و تحلیلگران به جای اینکه بخواهند برای هر تکنیک به نرم افزار مجزایی مراجعه نمایند، میتوانند هریک از تکنیکهای مورد نیاز خود را داخل این نرم افزار اجرا نموده و بین این تکنیکها ارتباط معناداری برقرار نمایند؛
همچنین نرم افزار EA این امکان را به تحلیلگران میدهد که بتوانند پروژههای خود را منطبق بر استاندارد BABOK فازبندی کرده و مستندات پشتیبان را در قالب های مختلفی نظیر فایل word، pdf و … داخل خود نرم افزار ایجاد نمایند و بین این مستندات با بخشها و فازهای مختلف لینک برقرار کرد که این قابلیت نرم افزار منجر به دسترسی راحت به تمامی مستندات پروژههای تحلیل کسبوکار خواهد شد.
همچنین نرم افزار EA یک نسخه تحت وب از استاندارد BABOK را نیز با عنوان Web EA برای علاقمندان تحلیل کسبوکار توسعه داده که توضیحات بیشتر در مورد آن طی دوره آموزشی بیان خواهد شد.
کاربرد EA در مدیریت فرایند
نرم افزار EA یکی از بهترین نرم افزارهای حوزه تحلیل در دنیا به شمار می آید. این نرم افزار بدلیل پشتیبانی از استاندارد BPMN 2.0، امکان مدلسازی و تحلیل فرایندهای سازمان را نیز در اختیار متخصصان حوزه مدیریت فرایند و BPM قرار میدهد به همین جهت در دنیا بسیار مورد اقبال قرار دارد. به عبارت بهتر میتوان فرایندهای سازمان را با کمک EA مدلسازی کرده و سپس تحلیل و بهبود دهیم و آماده پیادهسازی در انواع نرمافزارهای BPMS نماییم.
یکی از ویژگیهای فوق العادهای که نرم افزار Enterprise Architect در اختیار تحلیلگران فرایند قرار میدهد امکان یکپارچه سازی (Integration) مدل فرایندی با ۵۰ تکنیک BABOK و سایر تکنیکهای بیشمار موجود در حوزههای تحلیل میباشد.
در صورتی که علاقمندان حوزه مدیریت فرایند دنبال نرم افزاری باشند که علاوه بر مدلسازی فرایند، ابزارهای گوناگونی را برای تحلیل نیز در اختیارشان قرار دهد قطعا نرم افزار EA به دلیل امکانات فوق العاده ای که دارد، بهترین انتخاب خواهد بود.
کاربرد EA در تحلیل سیستم
نرم افزار EA از طیف وسیعی از استانداردها و زبانهای مدلسازی و برنامه نویسی نظیر UML، BPMN، SysML و سایر استانداردها پشتیبانی مینماید و تحلیلگران سیستم میتوانند از این استانداردها برای توسعه و مدیریت پروژههای نرمافزاری و تحلیل سیستم بهره ببرند. برای مثال UML استانداردی برای مدلسازی و مستندسازی سیستمهای نرمافزاری است وبه کمک آن میتوان انواع دیاگرامها نظیر دیاگرام کلاس (Class Diagram)، دیاگرام فعالیت (Activity Diagram)، دیاگرام ترتیب (Sequence Diagram)، دیاگرام مورد کاربرد (Use Case Diagram) و… را ایجاد کرد.
با استفاده از Enterprise Architect، تحلیلگران سیستم میتوانند تمامی مراحل توسعه و طراحی سیستمها را از نیازمندیها تا پیادهسازی و نگهداری به صورت یکپارچه مدیریت کنند و اطمینان حاصل کنند که سیستم نهایی مطابق با نیازها و انتظارات کاربران است.
از نرم افزار EA همچنین میتوان برای مدلسازی و طراحی پایگاه دادهها نیز استفاده کرد و می توان دیاگرام ارتباط موجودیت (Entity Relationship Diagram) را نیز به کمک آن ترسیم نمود. همچنین EA قادر است از مدلهای طراحی، کد منبع تولید کند و همچنین قادر به مهندسی معکوس نیز میباشد یعنی میتواند از کدهای منبع موجود، مدلهای UML را استخراج نماید که به تحلیل و مستندسازی سیستمهای موجود کمک میکند. همچنین به کمک EA میتوان رفتار سیستمهای طراحی شده را شبیهسازی نمود.
کاربرد EA در معماری سازمانی
یکی از ماژول های پرکاربرد نرم افزار EA مربوط به مدلسازی و معماری سازمانی است. نرمافزار Enterprise Architect ارتباط نزدیکی با معماری سازمانی دارد. معماری سازمانی به توصیف ساختارها، فرایندها، سازماندهی و عملکردهای یک سازمان میپردازد. از طریق ابزارهای مدلسازی مانند EA، معماران سازمانی قادرند نمودارها، مدلها و توصیفات مفصلی از سازمان خود ایجاد کنند که به تحلیل و بهبود سیستمها، فرایندها و ارتباطات داخلی کمک میکند.
در واقع نرم افزار EA انواع چارچوبهای معماری سازمانی نظیر Zachman، TOGAF، FEAF و … را به همراه تعداد زیادی تکنیک و متد در اختیار تحلیلگران قرار میدهد تا با استفاده از این نرمافزار و به کمک این چارچوبها و تکنیکها بتوانند پروژههای معماری سازمانی را به بهترین شکل ممکن راهبری و مدیریت نمایند.
البته ذکر این نکته ضروری است اگرچه دامنه کاربرد نرم افزار Enterprise Architect بسیار وسیع است، اما دوره حاضر برای آموزش نرم افزار EA براساس تمرکز بر روی حوزه تحلیل کسبوکار و استاندارد BABOK طراحی گردیده و تلاش شده تا مهمترین تکنیکهای BABOK را داخل نرم افزار EA به فراگیران آموزش دهیم. هرچند تمرکز دوره آموزشی بر روی حوزه تحلیل کسبوکار است اما قطعاً میدانیم که حوزههای فوق با یکدیگر همپوشانی زیادی داشته و میتوان بین تکنیکهای حوزههای مختلف ارتباط برقرار کرد.