عضویت در کانال مدیریت فرایند
خشت های نخست برای گذاشتن بنای OKR
آموزش OKR

اهداف و نتایج کلیدی (OKR) یک چارچوب مدیریت هدف پیشرو است که به افراد، تیم ها و کل سازمان ها کمک می کند تا از طریق نتایج قابل شناسایی و اندازه گیری به اهداف خود برسند. برای کمک به درک کامل OKR، ما مهم ترین اطلاعات را در مورد OKR گردآوری کرده ایم تا یک نمای کلی سریع و در عین حال کامل به شما ارائه دهیم. در پایان، درک بهتری از مخفف OKR خواهید داشت، OKR  چیست،  OKR  چگونه کار می کند، چرا باید از چارچوب OKR استفاده کنید، و چگونه شروع کنید.

 


تعریف OKR چیست؟

قبل از اینکه درباره OKR ها بیشتر بیاموزیم، اجازه دهید به تعریف OKR نگاه کنیم. OKR  مخفف اهداف و نتایج کلیدی است، که یک روش هدف گذاری پرکاربرد است که به افراد و تیم ها کمک می کند تا اهداف خاص و قابل اندازه گیری را تعیین و پیگیری کنند. OKR توسط اندی گرو اینتل ایجاد شد و سپس توسط جان دوئر، سرمایه‌دار مخاطره‌آمیز، در کتاب پرفروش نیویورک تایمزش به نام Measure What Matters محبوبیت یافت.

 

شرکت‌هایی از Google گرفته تا Adobe چارچوب OKR و اهداف OKR را برای تسریع رشد و هدایت نوآوری با کمک به تیم‌ها ارائه کرده‌اند که ببینند چگونه کار آنها با اهداف کلی شرکت مطابقت دارد.

 

آموزش OKR

 

تصویر فرمول OKR: ما (هدف) را با (نتایج کلیدی) اندازه گیری می کنیم.

چارچوبOKR، طبق تعریف، دارای دو جزء اصلی است:

  • هدف: چیزی که در تلاش برای انجام آن هستید
  • نتایج کلیدی: چگونه اندازه گیری می کنید که آیا به هدف می رسید یا خیر

 


اهداف OKR چیست؟

در چارچوب OKR، اهداف اهداف کیفی هستند و باید الهام بخش و جاه طلبانه باشند. یک هدف می تواند طولانی مدت باشد یا می تواند ضرب الاجل محکم تری مانند پایان سال، سه ماهه بعدی یا حتی ماه آینده داشته باشد.

هدف، یک هدف OKR باید سخت باشد – نکته این است که خود را به عنوان یک تیم یا سازمان تحت فشار قرار دهید. هنگام نوشتن هدف OKR خود، ویژگی های زیر را در نظر داشته باشید:

  • اهداف OKR عبارتند از “اهداف کششی” که محدودیت‌های توانایی‌های تیم شما را فراتر می‌گذارند در حالی که در محدودۀ احتمال باقی می‌مانند.
  • تعداد اهداف OKR محدود است، که تمرکز را به اولویت‌های اصلی محدود می‌کند
  • اهداف OKR با در نظر گرفتن استراتژی، ماموریت و چشم انداز کسب و کار شما طراحی شده اند

 

مثالی برای هدف:  بر فضای مقولات ذهنی ما از طریق محتوا و جامعه تسلط داشته باشید.


نتایج کلیدی چیست؟

نتایج کلیدی OKR شما معیارهای کمی هستند که پیشرفت به سمت اهداف شما را اندازه گیری می کنند. نتایج کلیدی برای استقرار اهداف شما در واقعیت مورد استفاده قرار می گیرد و به شما این امکان را می دهد که یک هدف را به مایلستون های ملموس تقسیم کنید و به طور خاص نتایجی را که باید به دست آورید تعریف کنید.

 

به همین دلیل، بسیار مهم است که آنها همیشه یک عدد برای اندازه گیری پیشرفت داشته باشند، بنابراین پاسخ روشنی برای دستیابی به آن وجود دارد. نتایج کلیدی همچنین به عنوان مکانیزمی برای پاسخگویی عمل می کنند، به ویژه برای اهدافی که بازه زمانی طولانی دارند و ممکن است به راحتی از مسیر خارج شوند.

 

برای هر هدف OKR که ایجاد می کنید، معمولاً دو تا چهار نتیجه کلیدی را اختصاص می دهید. در اینجا چند نمونه از نتایج کلیدی است که می تواند برای مثال هدف بالا استفاده شود:

  • نتیجۀ کلیدی 1: رتبه شماره 1 در جستجوی 5 کلیدواژه برتر ما.
  • نتیجۀ کلیدی 2: ساختن یک انجمن Slack از 10000 عضو مرتبط و فعال
  • نتیجۀ کلیدی 3: رسیدن به 30000 بازدید از صفحه منحصر به فرد در ماه در وبلاگ ما

 


تاریخچه چارچوب OKR چیست؟

منشاء چارچوب OKR به مدیرعامل اینتل، اندی گروو، در دهه 1970 باز می گردد. گرو این چارچوب هدف گذاری را برای القای یک جهت و هدف روشن در سازمان مفهوم سازی کرد. با این حال، تا زمانی که جان دوئر، یک سرمایه‌گذار مشهور، OKR را در کتاب تأثیرگذار خود، «اندازه‌گیری آنچه مهم است» برجسته کرد، این روش شناخت و پذیرش گسترده‌ای پیدا کرد. حمایت Doerr و کاربرد استراتژیک OKR در شرکت‌هایی مانند Google، Adobe و استارت‌آپ‌های مختلف نشان داد که چگونه تیم‌ها با استفاده از اهداف بلندپروازانه و در عین حال قابل دستیابی می‌توانند به رشد و نوآوری کمک کنند.

 


چرا روش OKR مهم است؟

روش OKR یک ابزار تجاری حیاتی است که می تواند وضوح، مسئولیت پذیری، شفافیت و پایه ای برای بهبود مستمر فراهم کند. با تقویت حس مشترک هدف و توانمندسازی کارکنان برای کار مشترک در جهت تکمیل اهداف تجاری، هدف گذاری OKR می تواند به یک نیروی محرکه اصلی در موفقیت و رشد سازمان ها تبدیل شود.

 


هدف از OKR ها چیست؟

هدف اصلی OKR ها ایجاد یک چارچوب ساختاریافته است که به کسب و کارها و تیم ها اجازه می دهد به راحتی اهداف و اهداف را تنظیم، پیگیری و ارزیابی کنند. OKR به همسو کردن افراد با اهداف گسترده تر یک شرکت یا سازمان کمک می کند. ایجاد اهداف شفاف و سطح بالا همراه با نتایج کلیدی دقیق و قابل اندازه‌گیری به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا دقیقاً آنچه را که می‌خواهند به دست آورند توصیف کنند و مسیر روشنی برای رسیدن به اهداف خود بیابند. این به ایجاد فرهنگ رشد و مسئولیت پذیری در بین سازمان ها کمک می کند.

 


انواع OKR چیست؟

در اینجا چند مورد از رایج ترین انواع OKR بر اساس تعریف آورده شده است.

  • OKRهای متعهد در مقابل آرزوها: OKRهای متعهد مطمئناً محقق می شوند، در حالی که OKRهای آرزویی مرزها را جابجا می کنند و ممکن است به طور کامل به دست نیاید.

 

  • OKR یادگیری: تمرکز بر کسب مهارت ها و دانش جدید یا کشف رویکردهای نوآورانه، با در نظر گرفتن رشد شخصی یا حرفه ای.

 

  • OKR های بالا به پایین در مقابل پایین به بالا: OKR های بالا به پایین توسط رهبری تنظیم می شوند و به پایین می ریزند، در حالی که OKR های پایین به بالا توسط تیم ها یا کارکنان فردی ساخته می شوند و در راستای اهداف سازمانی گسترده تر به سمت بالا حرکت می کنند.

 

  • OKR های شخصی: برای رشد و توسعه فردی طراحی شده اند و آرزوهای شخصی را با اهداف حرفه ای هماهنگ می کنند.

 

  • OKRهای عملکردی، دپارتمانی یا تیمی: مختص اهداف و نیازهای بخش‌ها، عملکردها یا تیم‌های خاص در یک سازمان، که با اهداف گسترده‌تر شرکت همسو هستند.

 

  • OKR های مبتنی بر پروژه: با پروژه ها یا ابتکارات خاص همسو هستند و اطمینان می دهند که اهداف پروژه به اهداف سازمانی گسترده تر کمک می کند.

 

  • OKRهای سه ماهه، سالانه یا متحرک: چارچوب های زمانی متفاوت برای دستیابی به هدف، مانند تنظیم OKR به صورت فصلی یا سالانه یا استفاده از یک سیستم متحرک که در آن اهداف دائماً بررسی و به روز می شوند.

 

  • OKRهای متقابل: اهدافی که شامل چندین بخش یا تیم است که با هم برای رسیدن به یک هدف مشترک کار می کنند.

 


مزایای OKR چیست؟

چارچوب OKR می تواند یک ابرقدرت برای ایجاد محیطی باشد که در آن کارکنان با هدف کار کنند. در واقع، استفاده از اهداف و نتایج کلیدی برای هدف گذاری، پنج مزیت اصلی را ارائه می دهد:

  • تمرکز
  • مسئولیت پذیری
  • همسویی
  • شفافیت
  • مشارکت

 

تمرکز: انجام مهمترین کار

هنگام استفاده از چارچوب OKR، تصمیم گیری در مورد اینکه چه کاری نباید انجام شود به اندازه تصمیم گیری برای انجام دادن مهم است. تنظیم OKR های کسب و کار، مکالمه را برای تصمیم گیری در مورد مهم ترین چیزها و رها کردن چیزهایی که مهم نیستند، مجبور می کند. با تمرکز بهتر از طریق اهداف OKR، کارایی تیم بهبود می‌یابد زیرا اولویت‌های استراتژیک تعیین می‌شوند و همه در کاری مشارکت می‌کنند که در واقع سوزن را حرکت می‌دهد.

 

مسئولیت پذیری: مالکیت و تعهد

روش OKR حس مالکیت را در تیم ها ایجاد می کند تا پاسخگویی را در هنگام پیشبرد اهداف بهبود بخشد. و هنگامی که اعتماد متقابل و شفافیت در تیم ها وجود داشته باشد، رضایت شغلی، اعتماد کارمندان و تعهد سازمانی افزایش می یابد. به دلیل شفافیت اهداف OKR، آنها یک ابزار اثبات داخلی برای سازمان هستند تا به شما کمک کنند به طور منظم پیشرفت را اندازه گیری کرده و مشکلات را در اسرع وقت کشف کنید.

 

همسویی: همه افراد برای رسیدن به اهداف یکسانی تلاش می کنند

همسویی کارکنان با استراتژی کلی مستلزم شفافیت اهداف سطح بالا است. چارچوب OKR به نمایش جهت سازمان کمک می کند و نشان می دهد که همه به سمت چه چیزی کار می کنند. زمانی که کارکنان از ماموریت و اهداف فعلی شرکت مطلع باشند، زمان کمتری تلف می شود و منابع بهتر بهینه می شوند.

 

شفافیت: بدانید که دیگران روی چه چیزی کار می کنند

OKR ها به همان اندازه که در مورد دسترسی به اطلاعات هستند به همان اندازه استراتژی هستند، به همین دلیل است که شفافیت جزء بزرگی از روش OKR است. شفافیت در اهداف OKR به همه در سازمان این امکان را می دهد که بدانند چرا رهبران تصمیم می گیرند، شرکت در تلاش است تا چه کارهایی را انجام دهد و هم تیمی ها روی چه چیزی کار می کنند. هنگامی که اهداف سطح بالا را درک می کنید (زیرا می توانید آنها را ببینید)، احتمال اینکه ابتکارات شما تأثیر بیشتری داشته باشد، بیشتر می شود.

 

مشارکت: هر فرد سرشار از هدف است

OKR ها همسویی، تمرکز، مسئولیت پذیری و شفافیت را ترکیب می کنند تا نتیجه ای حیاتی برای محل کار مدرن ایجاد کنند – مشارکت. با قدرت دموکراتیک کردن تصمیم‌گیری با هدف‌گذاری از پایین به بالا و دو جهته، روش OKR به کارمندان این امکان را می‌دهد که همه چیز را در این فرآیند انجام دهند. احساس مسئولیت شخصی مرتبط با OKR ها می تواند ارتباط کارکنان را با شرکت شما تقویت کند و در عین حال به آنها اجازه دهد تا ببینند که چگونه کارشان بر پیشرفت اهداف فردی، بخش و شرکت تأثیر می گذارد.

 

 

به اشتراک بگذارید :

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد :

تمامی حقوق مادی و معنوی برای این وب سایت محفوظ می باشد .