ضرورت دوره آموزشی OKR و KPI
بسیاری از سازمانها و کسب و کارها بعد از تدوین استراتژیها از این عارضه رنج میبرند که درگیر روزمرگی شده اند و کمتر در جهت استراتژیهای تعیین شده گام بر میدارند. یا سازمان هایی هستند که در مدیریت عملکرد کارکنان خود ناموفق هستند و با چالشهایی از جمله کمبود انگیزه کارمندان در جهت رسیدن به اهداف سازمان یا بهره وری پایین در عملکرد و … روبرو هستند. بسیاری از این چالشها به این علت است که سازمانها اهداف خوبی را برای خود تدوین نکردهاند و از روشهای سنتی برای سنجش تحقق اهداف خود استفاده می نمایند که این روش های سنتی برای دنیای امروز که تغییرات با سرعت بالایی رخ میدهد دیگر پاسخگو نیستند.
پس احتمالا باید به دنبال روشی باشیم که اهداف کوتاه مدت را در پروسه زمانی کم و با روشی سریع و آسان و با مشارکت تمامی کارمندان تدوین نماییم. این همان روش OKR است.
از مزایای این تکنیک همین بس که شرکت های بسیار موفق در سطح جهانی اذعان داشته اند اگر OKR نبود توسعه هزار برابری آنها در مدت کوتاه ناممکن بود. OKR فقط مخصوص شرکت ها و سازمانهای بزرگ نیست، بلکه شرکت های کوچک نیز میتوانند از آن استفاده کنند و حتی در سطح فردی و در زندگی روزمره باعث تحول شگرف خواهد بود.
در OKR اهداف (Objectives) به شما میگویند به کجا بروید و نتایج کلیدی (Key Results) میگویند چگونه عملکرد خود را راستای رسیدن به مقصد اندازهگیری و مدیریت کنید.
در OKR اهداف به شما میگویند به کجا بروید، و نتایج کلیدی میگویند چگونه عملکرد خود را راستای رسیدن به مقصد اندازهگیری و مدیریت کنید. در مقابل KPI که نگاه گذشته نگر دارد OKR آینده نگر دارد .
تدوین شاخصهای OKR و KPI کاری دشوار و تخصصی است که میتواند سازمان را ارتقا دهد یا آن را به بیراهه بکشاند. ما در مدرسه مدیریت فرایند تصمیم گرفتیم شما عزیزان را با مفهوم کلی شاخصهای OKR و KPI، چگونگی تعیین این شاخصها و نحوه اندازهگیری آنها آشنا نماییم. شما نیز برای آشنایی با این دو مفهوم و نحوه پیادهسازی آنها در سازمانتان میتوانید در این دوره آموزشی شرکت کنید.
پیشنیازهای شرکت در این دوره چیست؟
برای شرکت در این دوره پیشنیاز خاصی وجود ندارد.
سرفصل های آموزشی دوره OKR
- تاریخچه OKR و چرایی نیاز سازمانها به آن
- چارچوب OKR
- نحوه تدوین اهداف در OKR
- ویژگی های اصلی «اهداف» و «نتایج کلیدی»
- تعاریف متریک و نتیجه کلیدی
- تدوین انواع نتایج کلیدی برای اهداف OKR
- بازههای زمانی OKR
- چرخه اجرای OKR
- پایش اجرای OKR و نحوه تجربه نگاری
- مثالهای مختلف از OKRهای سازمانهای مختلف
سرفصل های آموزشی دوره KPI
- آشنایی با مفاهیم کلی در مدیریت و ارزیابی عملکرد
- تعریف شاخص کلیدی عملکرد (KPI) وکاربرد آن در سازمان
- ویژگی های یکKPI خوب
- KPI های استراتژیک و عملیاتی
- کاربرد استفاده از KPI در چارچوب BSC
- ارزیابی عملکرد براساس KPI
- روش ارزیابی عملکرد ۳۶۰ درجه
- ایجاد گزارش از KPI ها
- اشتباهات رایج در استفاده از KPI ها
- حل تمرین
مخاطبین دوره
- مدیران ارشد: برای ارزیابی عملکرد کل سازمان و برنامهریزی اثربخشتر در تخصیص منابع
- اعضای هیئتمدیره: برای کنترل عملکرد کل سازمان و ارزیابی میزان تحقق اهداف سازمان
- مدیران واحد ها: برای ارزیابی عملکرد داخلی هر واحد و اطمینان از کارایی و اثربخشی فعالیتهای واحد
- مشاوران مدیریت: برای طراحی نظامهای سنجش و ارزیابی عملکرد در سازمانها
- متخصصین حوزه مدیریت فرایند
- متخصصین حوزه تحلیل کسب و کار
- مدیران منابع انسانی :برای هدایت و راهبری نظامهای سنجش و عملکرد در سازمانها
- کلیه کارکنان سازمان های بزرگ و کوچک
- افراد علاقه مند به نوآوری و خلاقیت و افراد درگیر در حل مساله های پیچیده
- علاقه مندان به توسعه فردی و شغلی
هزینه سرمایه گذاری:
- برای ۱۰ نفر اول: ۹۰۰ هزارتومان
- برای ۱۰ نفر دوم: یک میلیون تومان
زمان برگزاری:
- ۴، ۱۱ و ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۷ الی ۲۰ (بصورت آنلاین)
مدرک پایان دوره
به شرکتکنندگان این دوره گواهینامه فیزیکی حضور در دوره به صورت رایگان اهدا خواهد شد. زمان صدور و ارسال این گواهینامه، دوهفته پس از اتمام دوره آموزشی میباشد.
توضیحات تکمیلی مهم
برنامه ریزی چابک با عنوان اهداف و نتایج کلیدی یا OKR در دنیا شناخته می شود. کلام اصلی OKR این است که دیگر نمی توان با رویکردهای سنتی برای کسب و کار برنامه ریزی انجام داد. همانطورکه می دانید برنامه ریزی به روش سنتی شامل مراحلی مثل تعیین ارزش، چشم انداز، ماموریت و اهداف عملیاتی جهت رسیدن به چشم انداز است و باز هم همانطورکه می دانید چشم اندازها معمولاً ۳ تا ۵ ساله درنظر گرفته میشوند.
خوب در شرایطی که همه چیز در حال تغییر است چگونه می توان برای ۳-۵ سال برنامه ریزی کرد؟ در حالیکه اهدافی که در OKR لحاظ می گردد معمولاً شش ماهه و کوتاه مدت تر هستند. در واقع OKR را می توان تبلور رویکرد چابک در برنامه ریزی عنوان کرد.
در دنیا شرکت های فوق العاده ای از این تکنیک برای انجام برنامه ریزی خود استفاده می کنند که برخی از آنها را در تصویر بالا می توانید مشاهده نمایید.