عضویت در کانال مدیریت فرایند
توگف TOGAF چیست؟ تعریف و کاربردهای این چارچوب معماری سازمانی
توگف چیست؟

هر کسی که در مورد معماری سازمانی (EA) مطالعه کند، به TOGAF اشاره خواهد کرد. آن‌ها آن را به‌عنوان چارچوب اصلی EA، ساختاری آزمایش‌شده و مورد پذیرش که بسیاری از شرکت‌ها برای هدایت توسعه معماری خود از آن استفاده می‌کنند، می‌بینند. این چارچوب خوبی است، اما هنگام اتخاذ این فرآیند باید عوامل زیادی در نظر گرفته شود.

 

این مقاله اطلاعات مورد نیاز برای در نظر گرفتن جدی TOGAF به عنوان یک ابزار تجاری سازمانی را ارائه می دهد. TOGAF را عمیقاً توضیح می‌دهد، اهداف آن را اجرا می‌کند، نقاط قوت و محدودیت‌های آن را به تفصیل شرح می‌دهد، ساختار آن را بررسی می‌کند، گزینه‌های جایگزین را در نظر می‌گیرد و نکات اجرایی را ارائه می‌دهد.

 

TOGAF چیست؟

TOGAF، به معنای چارچوب معماری گروه باز، یک چارچوب EA است که برای کمک به سازمان‌های بزرگ طراحی شده و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود را به طور مؤثر توسعه می‌دهند. این می تواند به یک شرکت کمک کند تا اهداف تجاری و استراتژی فناوری اطلاعات خود را هماهنگ کند و آن را قادر می سازد زیرساخت فناوری خود را به طور مؤثر مدیریت کند.

 

TOGAF شامل مجموعه گسترده ای از اصول، دستورالعمل ها و بهترین شیوه ها برای توسعه و حفظ EA، پشتیبانی از سازگاری، قابلیت همکاری و انعطاف پذیری در سیستم های IT است. اولین نسخه در سال 1995 توسط یک کنسرسیوم نرم‌افزاری منتشر شد که به The Open Group تبدیل شد، و در نسخه‌های متعددی که در طول سال‌های گذشته در دسترس بوده، ساخته شده است.

 

برای حمایت و ترویج TOGAF، گروه باز یک برنامه آموزشی و صدور گواهینامه جامع ایجاد کرده است تا اطمینان حاصل شود که تمرین کنندگان TOGAF از تخصص مناسب و دانش به روز برخوردار هستند.

 

معماری سازمانی

 

هدف TOGAF در معماری سازمانی چیست؟

مدیریت توسعه یک سازمان در سطح سازمانی دشوار است، زیرا عناصر عملیاتی متعدد تلاش‌ها برای درک دیدگاه از بالا به پایین مورد نیاز برای انتخاب و اجرای تغییرات عمده را پیچیده می‌کنند.

 

با استفاده از TOGAF برای مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل معماری خود، یک سازمان می‌تواند به طور واضح‌تر تعیین کند که زیرساخت آن تا چه اندازه به اهداف تجاری خود خدمت می‌کند. سپس می تواند تغییرات معماری را برای دستیابی به اهداف خود از طریق بهبود استانداردسازی، کارایی و بهره وری طراحی، اولویت بندی و اجرا کند.

علاوه بر این، نقشه برداری فرآیند EA با استفاده از اصول TOGAF نیاز به منابع EA از جمله راهنماها و مشاوران را کاهش می دهد و در زمان و هزینه صرفه جویی می کند.

به طور کلی، هدف TOGAF این است که سازمان را قادر سازد تا یک معماری سازمانی را توسعه دهد و حفظ کند که از چابکی تجاری، تصمیم گیری استراتژیک و اجرای موفق فناوری اطلاعات پشتیبانی می کند.

اگرچه برای هر عملیاتی مناسب نیست، اما به چارچوب سازمانی ترجیحی برای بسیاری از سازمان‌ها تبدیل شده است.

 

آیا TOGAF یک چارچوب حاکمیتی است؟

TOGAF چارچوبی است که برای رسیدگی به وسعت کامل نقشه برداری و مدیریت EA طراحی شده است. بر این اساس، اگرچه به خودی خود یک چارچوب حاکمیتی نیست، اما تا حدی حاکمیت را پوشش می‌دهد، بهترین شیوه‌ها را برای همسویی اهداف، تضمین مدیریت حقوقی و اخلاقی داده‌ها، و تعریف نقش‌ها و ساختارهای دپارتمان مورد نیاز را پوشش می‌دهد.

 

با این حال، یک چارچوب کاملاً در مورد حاکمیت معمولاً حوزه‌های خارج از TOGAF، مانند مدیریت عمیق منابع انسانی و اهداف شرکتی را که نیازی به معماری دقیق ندارند، در بر می‌گیرد.


چه کسی از TOGAF استفاده می کند؟

وبلاگ Open Group ادعا می‌کند که «۸۰ درصد از ۵۰ شرکت جهانی و ۶۰ درصد از شرکت‌های Fortune 500 از TOGAF هنگام طراحی معماری‌های خود استفاده می‌کنند»، اما به سختی می‌توان گفت که این چقدر دقیق است زیرا هیچ مدرک یا استنادی ارائه نمی‌دهد.

بهتر است در عوض در مورد نوع سازمانی که از ماژول‌ها و فرآیندهای استاندارد ارائه شده در TOGAF بهره می‌برد یا می‌تواند بهره‌مند شود فکر کنید و در نظر بگیرید که چگونه افرادی که از آن استفاده می‌کنند با ابزارهایی که برای پیاده‌سازی انتخاب می‌کنند درگیر می‌شوند.


کدام سازمان ها مناسب TOGAF هستند؟

TOGAF به اندازه کافی جامع است که برای هر سازمانی قابل اجرا باشد، بنابراین هر سازمانی که قصد تغییر دیجیتالی را دارد می تواند در به کارگیری عناصر TOGAF در توسعه EA خود ارزش پیدا کند. با این وجود، این به این معنی نیست که یک مناسب جهانی است، و برای هر کسب و کاری مناسب نیست.

 

سازمان‌هایی با زیرساخت‌های پیچیده برای استفاده از TOGAF مناسب‌تر هستند، زیرا این پیچیدگی می‌تواند سرمایه‌گذاری مورد نیاز در TOGAF و بهترین روش استفاده از آن را توجیه کند. یک برنامه موفق می تواند منجر به یک نمودار معماری استاندارد شود که از اصطلاحات و قالب های دیگ بخار برای کاهش ابهام ناشی از یک طاقچه صنعتی استفاده می کند.

سازمان‌های بزرگ در بخش‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی، مالی و مخابرات می‌توانند از TOGAF برای تولید مروری استاندارد و استفاده از آن‌ها برای کاهش پیچیدگی سیستم‌های خود استفاده کنند و آنها را سازگارتر و مدیریت آسان‌تر کنند.

 

البته، دلایل زیادی وجود دارد که چرا یک سازمان ممکن است بخواهد از استفاده از TOGAF خودداری کند. در اینجا فقط مواردی وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

  • ممکن است فاقد منابع لازم برای اعمال TOGAF بدون سرمایه گذاری قابل توجه در آموزش، زمان، یا مشاوران خارجی باشد.
  • ممکن است از سیستم‌های فناوری اطلاعات کمی استفاده کند و چنین چارچوب عظیمی را غیرضروری کند.
  • ممکن است در چنین فضای باریکی وجود داشته باشد که تطبیق یک چارچوب عمومی نتیجه معکوس داشته باشد.
  • ممکن است آنقدر زیرساخت خود را تغییر دهد که بخشی از یک چارچوب به زودی منسوخ شود.

چه افراد حرفه ای با TOGAF درگیر هستند؟

همه افراد در یک شرکت با TOGAF درگیر نمی شوند، زیرا پیچیده است و برای کسانی که تجربه معماری ندارند غیرقابل دسترسی است. با این حال، آن دسته از متخصصانی که معمولاً با چارچوب کار می کنند عبارتند از:

  • معماران سازمانی
    • برخی از سازمان ها EA های تمام وقت را برای توسعه شیوه های EA خود استخدام یا آموزش می دهند، در حالی که برخی دیگر در صورت نیاز با EA های شخص ثالث کار می کنند. در هر صورت، EA ها مسئول پذیرش TOGAF و مشارکت سایر مشارکت کنندگان مرتبط هستند. EA هایی که وظیفه استفاده از TOGAF را دارند، معمولاً دارای گواهینامه TOGAF هستند. گروه باز گزارش می دهد که این شامل بیش از 100000 نفر در سراسر جهان است.

 

  • CIOها (مدیران ارشد اطلاعات)
    • مدیران ارشد سازمان‌هایی که از TOGAF استفاده می‌کنند باید بر استفاده و مدیریت کلی فناوری اطلاعات نظارت داشته باشند. آنها باید اطمینان حاصل کنند که دارایی های فناوری اطلاعات به درستی مستند شده اند، تصمیم گیرندگان از تخصیص منابع مطلع می شوند و اهداف اصلی کسب و کار در اولویت قرار دارند. هرچه آنها عناصر TOGAF را بهتر درک کنند، سریعتر می توانند ابتکارات فناوری اطلاعات را با اهداف تجاری هماهنگ کنند.

 

  • مدیران فناوری اطلاعات
    • در حالی که CIOها بر عملیات فناوری اطلاعات نظارت می کنند، مدیران فناوری اطلاعات فرآیندهای روزانه روان را تضمین می کنند. در سازمان هایی که از TOGAF استفاده می کنند، مدیران فناوری اطلاعات باید تجزیه و تحلیل زیرساخت های فراسطحی را به اقدامات منظم تبدیل کنند. آنها همچنین باید تغییرات عمده در جمعیت کاربران خود را توجیه کنند. بنابراین، آنها باید چیزها را به اندازه کافی خوب درک کنند تا آنها را از منظر از بالا به پایین و از پایین به بالا ببینند.

 

  • معماران سیستم
    • همانطور که EA ها زیرساخت کلی کسب و کار را طراحی می کنند، معماران سیستم نیز سیستم های اجزای سازمان ها را طراحی می کنند. آنها برنامه‌ها و فناوری‌های مناسب را پیدا کرده یا توسعه می‌دهند، اطمینان حاصل می‌کنند که بهترین شیوه‌ها برای ذخیره‌سازی و حفاظت از داده‌ها دنبال می‌شوند، فرآیندها را به وضوح مستند می‌کنند، و مسئولیت حل مشکلات پیش‌آمده را بر عهده می‌گیرند. هنگامی که TOGAF پیاده سازی می شود، معماران سیستم تجزیه و تحلیل سطح سیستم، گزارش عملکرد و توصیه بهینه سازی ها را مدیریت می کنند.

 

  • تحلیلگران کسب و کار
    • تحلیلگران کسب و کار می توانند از متدولوژی و چارچوب ساختار یافته TOGAF در هنگام طراحی و مدیریت فرآیندهای تجاری و سیستم های IT بهره مند شوند. استانداردهای داخل TOGAF می تواند به آنها کمک کند تا اهداف تجاری و استراتژی های فناوری اطلاعات خود را هماهنگ کنند، معماری فعلی و برنامه ریزی شده را مستندسازی کنند، و روش ها و فناوری هایی را که ارزش آزمایش یا پیاده سازی فوری دارند را شناسایی کنند.

مزایای TOGAF چیست؟

زمانی که TOGAF در شرایط مناسب به کار گرفته شود، می تواند از طرق مختلف به سازمان کمک کند. برخی از مزایای کلیدی عبارتند از:

 

  1. عملیات IT کارآمد

با توجه به گستره و عمق زیرساخت های مدرن فناوری اطلاعات، یافتن راه هایی برای اجرای روان تر کارها بسیار مهم است. با چارچوب‌بندی واضح فرآیندها، نقش‌ها و دارایی‌های موجود، TOGAF می‌تواند درک کلی از نحوه عملکرد کارها را بهبود بخشد و کارایی فناوری اطلاعات را بهبود بخشد.

افزودن بینش به استفاده از سیستم و برنامه همچنین می‌تواند تلاش‌ها را برای کاهش افزونگی و اطمینان از اینکه هر منبع مقدار بهینه را برمی‌گرداند، هدایت کند. اجزای اسراف یا بیش از حد پیچیده را می توان به تدریج حذف کرد و فضایی را برای سرمایه گذاری در راه حل های موثر یا نوآوری های امیدوارکننده باقی گذاشت.

 

  1. همسویی استراتژیک بهتر

اهداف داخلی دپارتمان‌های فناوری اطلاعات همیشه شبیه اهداف تجاری عملیات اطراف آن‌ها نیست که می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

TOGAF با ارائه چارچوبی برای همسویی استراتژی ها و قابلیت های فناوری اطلاعات با اهداف و الزامات تجاری، به پر کردن شکاف بین تجارت و فناوری اطلاعات کمک می کند. در نتیجه، سازمان می‌تواند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرد، سرمایه‌گذاری‌ها را اولویت‌بندی کند و به یکپارچگی مؤثرتر با کسب و کار فناوری اطلاعات دست یابد.

 

  1. قابلیت همکاری بهبود یافته

شکاف بین سیستم های مختلف IT می تواند منجر به از دست دادن شود. منابعی که باید به اشتراک گذاشته شوند می توانند در نهایت به حالت سیلو درآیند و ارتباطات محدود می تواند منجر به عملیات اضافی یا بهینه سازی ضعیف شود. نقشه برداری از همه چیز از طریق TOGAF می تواند نشان دهد که این شکاف ها در کجا سرعت را کاهش می دهند و به تولید استانداردها و دستورالعمل های قابلیت همکاری که قادر به ایجاد فرآیندهای فشرده هستند، اطلاع رسانی می کند.

 

  1. قاب بندی معماری استاندارد

از آنجایی که TOGAF در معماری سازمانی همه جا حاضر است، تطبیق آن با نقشه یک سازمان کار با مشاوران شخص ثالث را آسان‌تر می‌کند و با استفاده از روش‌های تعیین‌شده طراحی‌شده متناسب با ماژول‌های TOGAF در زمان و تلاش صرفه‌جویی می‌کند.

 

  1. مدیریت ریسک و ابزار

TOGAF شیوه های حاکمیت و مدیریت ریسک را ادغام می کند و از این طریق به سازمان ها در شناسایی و مدیریت ریسک های مرتبط با معماری فناوری اطلاعات کمک می کند. تصویب آن باعث انطباق با مقررات صنعت، استانداردهای امنیتی و سیاست های سازمانی می شود.

 

به اشتراک بگذارید :

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد :

تمامی حقوق مادی و معنوی برای این وب سایت محفوظ می باشد .